Detaylar, Kurgu ve göz yanması neden olur

Bir yahut dü gözdeki göz pınarlarında sulanma ile beraberinde meydana dertlı duruma göz yanması adı verilir. Kişinin yevmi yaşamını ve rüyet yetisini aksi etkileyen göz yanması; çeşitli alerjiler, tahriş edici maddeler, gözyaşı eksikliği ve göz kapaklarındaki iltihaplanma gibi durumlar sonucu meydana gelir.

Blefarit, göz kapaklarının tahriş edici maddeler, bakteriler ve ayrıca akarlar nedeniyle iltihaplandığı yahut enfekte başüstüneğu bir göz rahatsızlığıdır. 

Bu önlemler, göz yorgunluğunu hafifletmeye yardımcı olur ve göz sağlamlığınızı korumanıza yardımcı olur.

 Hal hakeza olunca da gözler bu duruma demetlı olarak kızarır ve hatta şnöbetebilir. Gözleriniz bu duruma sahip olduğunda yanma hissi hissedeceksiniz.

Göz yanmasının nedenleri beyninde birtakımı gün çevresel etkenler mevki almaktayken kimisi çağ da alerjik bir amil ya da bir rahatsızlık belirtisine rabıtalı olabilmektedir.

Göz İrritasyonu: Makyaj sözıntıları, deterjan buharları, toz veya yaman gibi irritan maddeler, göz çevresinde tahrişe ve kumlu bir hisse neden mümkün. Bu maddelerle değinme eylemek, gözlerin tahriş olmasına ve click here kumlu bir his oluşturmasına neden olabilir.

• Vücuttaki alerjenlerin şiddetini azaltmak kucakin antihistaminikler fethetmek • Toz ve polen üzere alerjenlerden kaçınmak • Gözler sinein önemli bir tahriş edici olduğundan, gözlerinizin UV ışığına verilen kalma düzeyini azaltmak zorunda kalacaksınız.

Bu faktörlerden herhangi biri yahut birkaçı, göz çevresinde kumlu bir his oluşmasına neden kabil.

Türkiye'den ve Dünya’dan son an haberleri, zaviye ovaları, magazinden siyasete, spordan seyahate tüm mevzuların yalnızca adresi Hurriyet.

Gözler sınırlı bir şiddette ve spektrum bandında mavi ışığa sunulan kaldıklarında üzeri elan az melatonin (gaflet hormonu) salgılar. Bu yer henüz uzun müddet tetik ve bidar olmanız mazmunına gelir.

feysbuk twitter-x linkedin whatsapp mail print copy Yazı Boyutu

Göz İrritasyonu: Makyaj ürünleri, deterjanlar, saç spreyleri kabilinden kimyasallar veya diğer irritan maddeler, göz çevresinde yanma hissine neden olur.

Vücuttaki alerjenlerin şiddetini azaltmak kucakin antihistaminikler kullanmak Toz ve polen gibi alerjenlerden kaçınmak Gözler sinein oylumlu bir tahriş edici evetğundan, gözlerinizin UV ışığına maruz kalma düzeyini azaltmak zorunda kalacaksınız.

Periorbital selülit (göz kapaklarının veya göz çevresindeki diğer hafif dokuların enfeksiyonu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *